Lincoln Mitchell – The Color Revolutions

გვიანი 2003 წლიდან შუა 2005 წლამდე, მშვიდობიანი ქუჩის პროტესტების სერიამ საქართველოში, უკრაინასა და ყირგიზეთში ჩამოაგდო კორუფციული და არადემოკრატიული რეჟიმები და სამივე ქვეყანაში ახალი პრეზიდენტების არჩევა მოიტანა 다운로드. ამ მოძრაობებს – კოლექტიურად ცნობილს, როგორც ფერადი რევოლუციები – დასავლეთში დემოკრატიულ გარღვევად შეხვდნენ, რომელსაც შეიძლება საფუძვლიანად შეეცვალა ყოფილი საბჭოთა კავშირის პოლიტიკური ნიადაგი 다운로드.

თუმცა როგორც ლინკოლნ ა. მიტჩელი ხსნის “ფერად რევოლუციებში“, მას შემდეგ ნათელი გახდა, რომ ეს პროტესტები რადიკალური ცვლილებების გარდა, თანმიმდევრულობის მომენტები იყო 다운로드. ამ მოძრაობებმა არამხოლოდ მცირედით გამოიწვიეს დემოკრატიული ცვლილება სხვა პოსტ-საბჭოთა ქვეყნებში, არამედ მათი გავლენა თავად საქართველოზე, უკრაინაზე და ყირგიზეთზე თავდაპირველი მოლოდინისგან სრულებით განსხვავებული იყო 다운로드. მიტჩელი ამტკიცებს, რომ სინამდვილეში, ფერადი რევოლუციები უკეთ გასაგებია, როგორც ფაზები თითოეული ქვეყნის გრძელ პოსტ-კომუნისტურ ტრანზიციაში: ცხადია, მნიშვნელოვანი მოვლენები, მაგრამ არა ნამდვილი რევოლუციები 아이작 애프터버스 다운로드.

“ფერადი რევოლუციები” იკვლევს სამივე ფერადი რევოლუციის – საქართველოს ვარდების რევოლუცის, უკრაინის ნარინჯისფერი რევოლუციის, ყირგიზეთის ტიტების რევოლუციის –  მიზეზებსა და შედეგებს და ადგენს საერთო თემებსა და ეროვნულ ვარიაციებს 윈도우10 rs5 iso 다운로드. მიტჩელის ანალიზი აგრეთვე შეეხება ამერიკული დემოკრატიის გავრცელების პროგრამების როლს, ფერადი რევოლუციების მიმართ არადემოკრატიული რეჟიმების რეაქციებს, ამ მოვლენების გავლენას აშშ-რუსეთის ურთიერთობაზე და 2005-2006 წლებში წარუმატებელ “რევოლუციებს” აზერბაიჯანსა და ბელარუსში 코렐드로우 x5 한글판 다운로드.

იმ დროს, როდესაც არაბულმა გაზაფხულმა ახლო აღმოსავლეთში დემოკრატიული განვითარების იმედები წარმოშვა, ფერადი რევოლუციების მიტჩელისეული აღწერა ჩინებული შეხსენებაა თუ რამდენად საფრთხილოა შეცდენა დემოკრატიული გარღვევების დრამატულ მოვლენებში 리눅스 tcpdump.

Mitchell, L. A. (2012). The Color Revolutions. University of Pennsylvania press.

ნახეთ books.google.com-ზე; რეზიუმე (Maia Otarashvili, Foreign Policy Research Institute)

კომენტარის დატოვება

თქვენი ელფოსტის მისამართი გამოქვეყნებული არ იყო. აუცილებელი ველები მონიშნულია *